dry needling

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT MET ONS OP  

Het HCFS-syndroom (voorheen KISS-syndroom)

HCFS staat voor hoog cervicale functiestoornis syndroom. Uit wetenschappelijke studies blijkt, dat het functioneren van de bovenste nekgewrichten van zeer groot belang is voor de houding- en motoriekontwikkeling van de pasgeborene.

Is de baby een “huilbaby”, dan zou dat eventueel een gevolg kunnen zijn van pijnlijke en geblokkeerde bovenste nekgewrichtjes. Verondersteld wordt dat het lange liggen van de baby dan een grote belasting vormt voor de geblokkeerde hoge nekwervels.

De kinder manueel therapeut vroegtijdig inschakelen betekent ook dat problemen worden voorkomen. Enkele behandelingen manuele therapie blijken veelal toereikend te zijn om deze problemen op te lossen.

De kinder manueel therapeut zal met zijn specifieke behandeltechnieken de ongunstige situatie in de bovenste nekgewrichtjes (en bekken) trachten te normaliseren en werkt alszodanig “voorwaardescheppend” in de voor de zuigeling zo belangrijke functies van de hoge nek.

De kinder manueel therapeut heeft oog voor de symmetrische functies van de wervel- kolom. Asymmetrie in deze functies, die dikwijls gepaard gaan met functiebeperkingen in de wervelkolomgewrichtjes vormen het domein van de kinder manueel therapeut. De behandeling- technieken zijn klein en zacht, waarbij de juiste behandeltechnieken zich per kind onderscheiden in richting en intensiteit.

Mitchel Straatman MSc Musculoskelataal, fysio- en kinder manueel therapeut bij Move Better, heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van zuigelingen en kan deze verfijnde behandeltechnieken op een verantwoorde wijze toepassen.

Contactgegevens

Openingstijden Almere

Ma 09:00u 21:00u
Di 07:00u 20:00u
Wo 08:00u 20:00u
Do 07:00u 20:00u
Vr 08:00u  20:00u
Za 09:00u 15:00u

WhatsApp chat